Trainingen

Clubtraining

De trainingspakketten die worden aangeboden verschillen per vereniging in hun structuur en aantal weken. Maximum Tennis heeft echter wel een aantal basisprincipes, die op iedere vereniging terug komen.

Zo trainen de jongste kinderen altijd volgens het ‘Tenniskids’ principe (spelenderwijs leren tennissen met aangepaste ballen en materialen) en worden er op iedere vereniging waar Maximum Tennis werkzaam is, trainingen aangeboden voor zowel jeugd als volwassenen op ieder niveau. Maximum Tennis garandeert leuke, kwalitatief goede trainingen, gegeven door deskundige, enthousiaste en betrouwbare trainers.

Alle trainers worden gecoacht en begeleid door Hugo en Robert, die regelmatig trainingen van de andere trainers bijwonen. Ook overleggen de trainers met elkaar over allerlei zaken. Dit alles om goede trainers nog beter te maken. Tevens wordt continuïteit geboden. In het geval dat een trainer langdurig ziek zou worden of ernstig geblesseerd zou raken, worden zijn of haar taken tijdelijk overgenomen door (een van) de andere trainers. Zo kan er altijd training gegeven worden.

Regio Training

Doordat Maximum Tennis werkzaam is bij een aantal verenigingen in dezelfde regio, is het idee van Regio Training ontstaan. Spelers die op hun eigen vereniging er een beetje bovenuit steken qua niveau en/of spelers die bovengemiddeld gemotiveerd zijn om zichzelf te verbeteren, kunnen in de Maximum Tennis Regio Training met elkaar trainen. Zo hebben ze een extra trainingsmoment in de week, met spelers van andere verenigingen, die dezelfde motivatie en ambitie hebben. Hierdoor worden ze extra geprikkeld, leren ze veel en krijgen ze als het goed is nog meer passie en motivatie voor tennis.

Om deel te mogen nemen aan de Regio Training moet een speler geselecteerd worden door het Maximum Tennis trainersteam. Er worden halfjaarlijks voorspeeldagen georganiseerd waar jeugdspelers van alle verenigingen aan mogen deelnemen.

Tennisschool

De Tennisschool is het toptennis segment van Maximum Tennis. Hierbinnen doet Maximum Tennis er alles aan om talentvolle spelers naar de top te brengen. Maximum Tennis biedt verschillende trainingen en begeleiding zodat spelers alle middelen tot hun beschikking hebben die noodzakelijk zijn om daadwerkelijk de top te halen.